İşdən qayıdanda saat artıq yeddi olurdu. Ofisdəki o sonsuz sənədlər, iclaslar, e-poçtlar... beynimdə gurultu yaradırdı. Mən isə evə gəlib paltarımı dəyişməkdən başqa heç nə istəmirdim. Yemək yedim, çay içdim, sonra divanda uzanıb telefonumu açdım. Sosial şəbəkələr, xəbərlər, video... hər şey darıxdırıcı idi. Nə isə elədim ki, gözüm reklamlara sataşdı. ""Mostbet"" yazırdı, xoş gəlmisiniz bonusu, maraqlı oyunlar. Əvvəlcə keçdim başqa yerə, amma sonra düşündüm: axı niyə də yox? Hərdən dostlarım danışırdılar, amma mən heç maraqlanmırdım. İndi isə nədənsə baxmaq istədim.
Telefonda axtarış etdim. Yadıma düşdü ki, bir neçə dəfə qarşıma ""como jogar mostbet"" ifadəsi çıxmışdı. Portuqal dilində yazılmış məqalələr çox idi, amma mahiyyət eyni idi: oyun qaydaları, bonuslar, depozit və çıxarış üsulları. Mən bir neçə dəqiqə oxudum, sonra qərar verdim ki, qeydiyyatdan keçim. Niyə də olmasın? Axşam xoş keçməyəcək, heç olmasa maraqlı bir şeyə baxaram.
Qeydiyyat bir dəqiqə çəkmədi. Ad, e-poçt, şifrə... Və içəri girdim. Əvvəl məni qarşılayan hər yerdə rəngarəng oyunlar idi. Amma mən tələsmirdim. Bir az ətrafa baxdım, sonra bəlkə də ən adi slot oyununu seçdim. İlk depoziti etdim – cüzi məbləğ, 20 manat. Düşündüm ki, əyləncə üçündür, itirsəm zərər deyil. Oynadım, oynadım... Əvvəlcə heç nə baş vermirdi. Bir neçə dəfə balans artdı, azaldı. Amma həyəcan hissi gözəl idi. Ürəyim döyünürdü, ekrana baxırdım, hər spin yeni bir ümid verirdi.
Birdən nə isə başladı. Qazandım! O qədər də böyük deyildi, amma xoş idi. Sonra yenidən fırlatdım, yenə bir az artdı. Mən hiss etdim ki, bu anlarda həyatın adi işlərindən tamam uzaqlaşmışam. Evdə yalnız mən və ekrandakı işıqlar. Bir ara dostum Elgün zəng etdi, mən ona dedim ki, burada əylənirəm. O güldü. ""Bir dəfə mən sənə
como jogar mostbet haqqında yazmışdım, sən maraqlanmadın"" dedi. Doğrudan da, o vaxt mənə elə gəlirdi ki, bütün bunlar sadəcə pul almaq üçündür. Amma indi özüm görürdüm – hər şey qaydalara uyğun idi, çıxarış da tez işləyirdi.
Ən maraqlısı isə odur ki, mən o axşam yalnız əylənmək istəyirdim, qazanmaq məqsədilə yox. Amma balansım tədricən 47 manat oldu. Mən düşündüm: ""Yaxşı, bu an dayanmaq ən gözəl an olar."" Səhər işə getməliyəm, bəsdir. Çıxarış üçün müraciət etdim. İnanın, ertəsi gün pul kartıma gəldi. Heç bir problem olmadı. O qədər də böyük məbləğ deyildi, amma bir axşamın əvəzində xoş bir xatirə və cibimdə əlavə pul.
Mənim üçün ən vacib şey nə idi? Nəzarəti itirməmək. Mən özümə dedim: ""Bu bir oyundur, bir əyləncədir."" Əslində mənə maraqlı olan qələbə yox, hisslərin dinamikası idi. Bəzən elə bir an gəlir ki, bütün dünyanı unudursan. Amma əgər sən bunu idarə edə bilirsənsə, hər şey gözəldir. Mən belə düşünürəm: həyatda çox şeyləri sınamaq olar, amma hər zaman əvvəlcə özünü tanımaq lazımdır. Bir dəqiqəlik sevinc, kiçik bir uduş, yeni bir təcrübə – bəzən darıxan axşamı ən yaddaqalan axşama çevirir.
İndi ara-sıra oynayıram, amma hər dəfə yalnız mənə rahat olan məbləğlə. Bir neçə dəfə az uduzmuşam, bir neçə dəfə az qazanmışam. Amma heç vaxt tə